brief aan mijn dochter * jaar 0, maand 2

Lief meisje,

Na 2 maanden zijn we dikke vrienden, zeker als je pap bij me drinkt of in bad gaat. Helaas voor jou bestaat het leven uit meer dan eten en baden en bestaat er ook nog zoiets als slapen en geduld en vloeien er hierdoor al wel eens tranen (zowel bij jou als bij mij :). Gelukkig voor jou zijn papa en jij, na 2 maanden, nog dikkere vrienden. Hij wil zijn meisje niet zien mopperen dus wiegt hij je in z’n armen in slaap of geeft je stiekem een extra flesje. We zien je dan glimlachen en we weten wel zeker dat je dan een denkbeeldige tweet verstuurt met hashtag #winning.

Ach, wat willen we graag een voorbeeldige dochter volgens het boekje, maar nog liever willen we dat je creatief en uniek uit de hoek komt. Dus alles wat niet volgens het boekje verloopt, zetten we in de categorie ‘creatief’. En als we eens goed willen vloeken omdat je enkel op de arm wil slapen dan noemen we je ‘uniek’. Er zit immers meer hippie in je ouders dan je zou denken: leven op het ritme van de baby, speelgoed geselecteerd op kleur en megaveel knuffels en zoenen. We zullen over enkele jaren wel zien of het de juiste aanpak was om je zo te verwennen…

Je droomt erg levendig en je gezichtsuitdrukking is heel expressief: rollen met je ogen, doen alsof je slaapt, neuriĆ«n in je slaap, wenkbrauwen fronsen… Wat zou ik graag weten wat er in dat kleine hoofdje van je omgaat.

Feiten op een rijtje:

  • gewicht: 4,600kg – lengte: 55,5cm
  • vlotte overschakeling op flesvoeding (voorlopig 50% moedermelk, 50% flesvoeding)
  • mama ziek, Colette kerngezond – tiptop weerstand door de moedermelk
  • slaan naar speelgoedjes, voorbode van grijpen
  • hoofdje goed rechtop, ook als je op je buik ligt
  • fraselen en voluit lachen, ook als we het vragen
  • heel even alleen spelen in de relax of op het speeltapijt

Colette, je doet het goed meisje en wat zijn we trots op je…
zelfs als je om 3u besluit dat het goed geweest is met de nacht en alvast aan je dag begint.

Liefs, mama!

Leave A Comment