Brief aan mijn dochter * jaar 0, maand 7

Liefie,

Wat hebben papa en ik genoten van onze eerste trip #faraway samen met jou. Er blijft helemaal niets meer over van onze ‘oude’ manier van vakantie nemen in Italië, maar de non-stop tijd met jou die in de plaats komt, is zoveel beter! Je bent een voorbeeldbaby, dat hoorden we in het Vlaams, Nederlands, Duits, Oostenrijks én Italiaans. Ik zei het al: met jou kan je overal komen, ook meer dan 1 keer.

Reizen is goed voor de ontwikkeling van een baby, volgens de boekjes. Maar ook in het echt, zo blijkt. Je kan nu alleen zitten, je staat sterk op je benen, je kan nog beter rollen en het fijne bijt- en grijpwerk is ook geoptimaliseerd. Je maakte voor het eerst kennis met het strand, de eendjes, wandelen in de bergen en Italiaanse koffie. Als we je nieuwsgierig zien kijken naar de hoge bergen, de vogels, de wapperende tent, het luchtbed… dan weten we dat je net zoveel van de natuur en van kamperen houdt als wij, en dat maakt me héél gelukkig. Iets met appel en boom, en dat we toch meer op elkaar gelijken dan het eerste zicht doet vermoeden, lieverd!

Nu we weer thuis zijn, proberen we het vakantiegevoel nog wat vast te houden. We gaan veel met je naar buiten, koken lekker zomers en aperitieven uitgebreid en dagelijks. We genieten nog even, om dan dat heerlijke Italiaanse ritme samen met kampeermateriaal, foto’s en herinneringen op te bergen tot volgend jaar. Het werkritme lonkt, de onthaalmoeder wacht op je, straks is alles weer het oude… maar niet voor we samen nog één keer schaterlachend hebben gedanst!

kaartje

Liefs,
je mama

Leave A Comment