brief aan mijn dochter * maand 14

Lieverd,

Het lukte me even niet om stipt brieven aan je te schrijven. Maar gelukkig zijn de herinneringen er nog wel en doe ik mijn uiterste best om de tijd weer even in te halen en je alsnog een brief voor elke maand te schrijven.

De voorbije 2 maanden ben je goed ziek geweest: longontsteking, oorontsteking, virale infecties, zelfs een nachtje ziekenhuis… we kennen er nu alles van. Maar vanaf deze maand gaat het beter. Het is elke dag hout vasthouden dat die kleine kriebelhoest niet erger wordt, maar voorlopig gaat het goed met die weerstand van je. Zonder protest laat je je neusje spoelen, neem je het natuurlijke vitaminesiroopje (Echinasyr nvdr.) en drink je vers geperst appelsiensap. Nog even geduldig volhouden lieverd, de lente is in aantocht, samen met vakantie!

Het Landal-weekendje met familie, een weekendje aan zee, de grote Italiƫreis, het staat allemaal voor de deur. Wij zijn er klaar voor en jij duidelijk ook. Je houdt van je nieuwe pop-up reisbedje (de Deryan peuterbox) en kruipt er hele dagen in en uit. Benieuwd of je het bedje ook nog leuk vindt als je beseft dat het eigenlijk om te slapen is.

Je leert elke dag bij. Naast mama en papa is je eerste woordje officieel ‘wauw’. Wat ben ik trots op jou (en ook op mezelf) dat je dat woord van mij hebt overgenomen. Verbaas je over de grote dingen in je leven, maar vergeet ook niet met verwondering te kijken naar al die kleine, maar mooie dingen. In jouw geval zijn dat voorlopig de rayons in Delhaize en de tijdschriften van mama – wauw.

Je hebt je eerste pasjes vrijdag de 13de gezet. Wat was tante Heleen blij dat je net haar uitkoos om naartoe te stappen. We weten nu dat je het kan, wees dus niet bang en verken de wijde wereld. Als je valt dan troosten we je. Dus stap, loop, ga en verken. Want ‘wauw’, wat zal je verbaasd zijn over de gave wereld waarin we leven.

Liefs, je mama

Leave A Comment