24 weken * wat gaat het snel

24-weken

Schatje toch,

Nu begint het wel heel echt te worden hoor. Ik voel je elke dag (én nacht) en de nesteldrang steekt, tot papa’s ergenis, nu en dan de kop op. Ik heb alvast een moodboard gemaakt voor je kamertje, want da’s wat mama graag doet: fantaseren, plannen en lijstjes maken. En papa, tja, die moet die lijstjes uitvoeren è. Gelukkig motiveren jouw stampjes hem om heel wat dingen van het lijstje te schrappen. Waarvoor dank, klein petatje.

Papa spreekt je elke dag lief, grappig of geruststellend toe, knijpt in je wangetjes en wrijft over je hoofdje. Volgens zijn zwangerschapsboek voor mannen kan je nu immers horen, zien en voelen. Nu je alles en iedereen om je heen kan horen, let je dan niet op de foute muziek van tegenwoordig en stop je je oren even toe als mama vloekt, en let je flink op tijdens de Italiaanse les? Dat spaart ons later heel wat tijd uit in je culturele en taalkundige opvoeding. Ook hiervoor alvast dank, mini-mensje.

Maak je ook geen zorgen meer over je sportieve opvoeding. Je papa en peter zijn immers op reis geweest naar de grootste Europese fietsbeurs in Friedrichshafen. Ze hebben er voor jou een veilige fietskar uitgekozen die ook achter papa’s mountainbike kan. Zo kan je met papa en opapa de Italiaanse bergpaadjes verkennen en hen aanmoedigen: ‘vai papà, vai o-papà vai’!

***

Ondertussen is het al weer drie weken geleden dat we je voor het laatst zagen op de echo. Al je organen werden gecheckt, dat zag er prima uit. Ook je lijfje was al erg gegroeid: helemaal volgens schema. Volgende week trekken jij en ik er samen op uit, voor de suikertest en een kennismaking met de vroedvrouw en dan moeten we alweer vier lange weken wachten voor we je terug op beeld kunnen zien. Wat ben ik nu al benieuwd.

***

Liefje, ik begin je nu echt te kennen en ook je papa is vertrouwd met je kickbox-kunsten. En nu wij je stilaan beginnen te kennen, wil ik je met de hele wereld delen. Ik wil trots tonen dat dit vinnige en blije baby’tje ons kindje is. Maar nog even geduld, voor ons en voor iedereen. Het is nog te vroeg om af te tellen, maar we kijken al heel erg uit naar je komst!

Tot gauw,
mams.

 

Ahja: en als iemand zich afvraagt hoe het voelt als je baby ‘s nachts heel erg actief is en waarom je dan weinig nachtrust hebt. Ik vergelijk het met onderstaand filmpje, maar dan ‘indoor’:

Leave A Comment